

MENU Świąteczne

Pierogi ręcznie lepione
- Pierogi z kapustą i grzybami 6szt. – 11,00 zł
- Pierogi ruskie 6szt. – 11,00 zł
- Pierogi z dziczyzną, sos kurkowy 6szt. – 13,50 zł
- Uszka z grzybami 10szt. – 10,00 zł

Zupy świąteczne
- Barszcz z uszkami 300ml – 7,00 zł
- Zupa grzybowa 300ml – 8,00 zł
- Zupa rybna 300ml – 9,00 zł

Dania główne rybne
- Karp saute z pieczarkami i cebulą 120g – 16,00 zł
- Łosoś sous vide marynowany z sola morską, sałatka z kaparów czerwonej cebuli 140g – 21,00 zł
- Sandacz saute, sos maślany z szafranem, puree ziemniaczne z chrzanem 140g – 20,00 zł
- Pieczony filet z łososia, sos prowansalski 120g – 13,00 zł

Dania główne mięsne
- Rostbef sous vide, sos bernaise (grzybowy) 200g – 24 zł
- Pieczona kaczka z jabłkami i majerankiem 1kg – 45 zł
- Pieczony udziec jagnięcy z rozmarynem i miodem 200g – 24 zł
- Bigos staropolski 200g – 8 zł

Przekąski świąteczne (zimne)
- Śledź a` la gravlax, marynowane buraki, sos musztardowy 100g – 8 zł
- Karp w galarecie 80g – 10 zł
- Sandacz saute , sos tatarski z marynowanymi pieczarkami 80g – 11 zł
- Śledź w oleju, czerwona cebula, gorczyca, marynowane kurki 130g – 12 zł
- Filet z dorsza w sosie tatarskim 100g – 12 zł
- Terrina z dwóch rodzajów ryb(dorsz, łosoś) 80g – 10 zł
- Sałatka jarzynowa 200g – 9 zł

Świąteczne wypieki
- Sernik wiedeński z rodzynkami i polewą piernikową 6 porcji – 48 zł
- Świąteczny makowiec z migdałami i skórką pomarańczową 6 porcji – 48 zł
- Brownie z białej czekolady „Blondie” 6 porcji – 48 zł
